persoon Onderweg

Ontwerpbeslissingen voor onderweg

Steeds vaker browsen mensen het internet via hun smartphone. Dit kan overal zijn. Thuis maar ook bijvoorbeeld onderweg. Daarom is het verstandig om je WordPress website hierop in te richten. Door middel van een goed mobiel-vriendelijk ontwerp. Je kunt meer leren over hoe je jouw WordPress website mobiel-vriendelijk maakt in ons artikel ‘Een responsive WordPress website maken’.

Kleur en contrast

Mobiel-vriendelijk ontwerp is lang niet het enige wat je kunt doen om je website ‘onderweg proof’ te maken. In de ‘design principles‘ van webdesign guru Joshua Porter staat bijvoorbeeld dat je niet te veel uit moet gaan van kleur. Dit wordt afgeraden omdat als je website bezoeker buiten is en de zon op het scherm valt, de bezoeker dan een hele andere ervaring heeft dan als de gebruiker binnen zou zitten. Ons advies is dan ook lichte kleuren te gebruiken en goed om te gaan met het contrast op je website.

Meer weten?

Als je nog meer wilt weten, stuur gerust een bericht via het contactformulier. Dan kunnen wij jou helpen met uitleg of je kunt hulp krijgen dat wij het voor je doen.