a representation of plugins

Alles over Plugins

WordPress bestaat uit plugins, Heel veel plugins. In dit artikel lees je alles over plugins.

Laten we beginnen met wat plugins eigenlijk zijn. Ze zijn in feite stukjes code geprogrammeerd door andere mensen die een functionaliteit aanbieden, uitbreiden of problemen oplossen. Heel erg handig dus om de reikwijdte van je WordPress website te vergroten..

Je kunt alle plugins vinden in de WordPress Plugin Directory.

Verschillende soorten en maten

Er zijn verschillende soorten plugins. Als je net een WordPress website heb gestart of denkt om een WordPress website te beginnen zijn er een aantal onmisbaar. Deze hebben wij hieronder voor jou overzichtelijk gemaakt zodat je ze gelijk kunt downloaden.

  • YOAST – Hiermee kun je meten (door middel van een stoplicht systeem) of je pagina, of bericht goede SEO heeft.
  • Contact form 7 – Een contactformulier die heel simpel en natuurlijk werkt.
  • Under Construction – De naam zegt het eigenlijk al, het zorgt ervoor dat bezoekers niet op je WordPress website kunnen, terwijl je nog aan het ontwikkelen bent.

Wij hebben nu drie voorbeelden gegeven maar er zijn er natuurlijk nog veel meer. Op onze Kennisbank pagina staan nog meerdere plugins voor je opgesomd.

Gratis en/of betaald

Veel plugins bieden gratis services aan met extra betaalde functionaliteiten.
Een voorbeeld hiervan is technische ondersteuning. Natuurlijk kunnen wij jou helpen als je vragen hebt met gratis versies zonder dat je de betaalde versie wil betalen. Als dit het geval is neem dan contact met ons op.

Je eigen webshop bouwen in WordPress

Een van de bekendste plugins in WordPress is Woocommerce. Hiermee kun je een eigen webshop bouwen met alle functionaliteiten die je van een webshop verwacht. Wat je los van Woocommerce moet regelen is een betaalsysteem. Gelukkig zijn hier dan ook weer plugins voor zoals bijvoorbeeld Mollie. Uiteraard zijn er ook nog andere betalingssystemen. Het is puur een kwestie van welke je het beste ligt.